Насловна Занимливости Стратегија на движење на волци во глутница (животна лекција)

Стратегија на движење на волци во глутница (животна лекција)

од Ivica Kitanovski
  • Првите 3 се најстари и изнемоштени и они го диктираат темпото на чопорот. Ако одат назад ќе заостанат зад другите и ќе се изгубат од групата.
  • Зад нив одат пет од најјаките кои се спремни да ги заштитат првите три во случај на заседа
  • Во средината се женките и младинците кои се сеуште недоволни искусни за борба.
  • Зад нив следат повторно пет од најјаките во чопорот штитејќи ја одзади средната линија.

Последниот волк е Алфа мажјакот. Од назад има увид на целата колона и се грижи за тоа никој да не заостане. Ја одржува линијата на курсот и е секогаш спремен за борба ако од било која страна бидат нападнати.

Да се биде лидер, не значи само да се биде во фокусот и напред на колоната. Правиот лидер е оној кој секогаш ги штити оние кои се дел од неговата група.

Рубикон
Овој материјал не смее да се складира, издава, емитува, препишува и повторно да се дистрибуира во каква било форма, без писмена дозвола од Рубикон.мк. Секој упад и злоупотреба на интернет-страницата на Рубикон е казнив со закон.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ