Насловна Видеа Прикриен сатанизам во логото на енергетскиот пијалок Monster? (ВИДЕО)

Прикриен сатанизам во логото на енергетскиот пијалок Monster? (ВИДЕО)

од Ivica Kitanovski

Дали сте запознаени со супер популарниот енергетски пијалок “MONSTER”? Производот се појавува на пазрот во 2002 година и многу брзо се пробива на полиците во маркетите. Најзастапен е како главен спонзор на многу екстремни спортови и спортисти. Препознатлив е по своето светло зелено лого кое ја симболизира првата буква од името на напитокот. Логото многу често можеме да го сретнеме на тркачки коли, мотори, маици, точаци, капчиња и друга спортска опрема.

Прикриен сатанизам во логото на енергетскиот пијалок "Monster"?

Прикриен сатанизам во логото на енергетскиот пијалок "Monster"?

Публикувахте от Рубикон в Сряда, 19 декември 2018 г.

Но што точно се крие зад добро препознатливото зелено М? Буквата е сочинета од 3 одделни вертикални линии кои споени потсеќаат на канџата на “чудовиштето”. Ако ги погледнеме трите линии одделно како симболи, ќе дојдеме до шокантно откритие. Вертикалната линија од логото е еврејски симбол за бројот 6 и се изговара “Vav”. Доколку симболот го означува бројот 6, 3 симбола споени во низа го даваат бројот 666. На суптилен начин жигот на “Чудовиштето” е секаде околу нас.

Покрај името кое означува чудовиште и бројот 666 завиткан во форма на гребење на канџи…Слоганот на производот гласи “Ослободи го ѕверот”. Буквата О во името “MONSTER” е прободена со крст кој за време на надигање и пиење на лименката самите го вртиме наопаку.

  • Име: “Чудовиште”
  • Лого: “666”
  • Слоган: “Ослободи го зверот + наопаку свртен крст”

Дали мислите дека е случајност?

Овој материјал не смее да се складира, издава, емитува, препишува и повторно да се дистрибуира во каква било форма, без писмена дозвола од Рубикон.мк. Секој упад и злоупотреба на интернет-страницата на Рубикон е казнив со закон.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ