Насловна Видеа Експериментот на Хитлер (ВИДЕО)

Експериментот на Хитлер (ВИДЕО)

од Ivica Kitanovski

За време на втората Светска Војна Хитлер бил изненаден кога дознал дека тројца од неговите офицери го предале. Одлучил да ги казни на чуден начин. Секого од нив го ставил во посебна ќелија и им уклучил грамофони од кои свирела гласно класична музика. Ги заврзал за рацете и над нив поставил тенки црева од кои веднаш пред нив пополека капело вода. На затворените офицери им било кажано дека пред нив капе отровен гас кој ќе ги усмрти за помалку од 6 часа.

Експериментот на Хитлер

Експериментот на Хитлер

Публикувахте от Рубикон в Неделя, 16 декември 2018 г.

После 2 часа двајца од нив умреле додека третиот се здобил со тешки физички и психички нарушувања. Очигледно е дека се работело само за една обична лага, односно психолошка војна која предизвикала офицерите да бидат убиени од сопствената мисла. Самата идеја за смртоносниот гас предизвикала нивните тела да лачат хормони кои штетно влијаат на работата на срцето и другите витални органи во телото, вклучувајќи го и мозокот.

Резултатот на такви телесни повреди многу често може да предизвика смрт. Станува збор за доста успешен, докажан процес кој уште во времето на Хитлер бил воспоставен во пракса. Се работи за истата психолошка војна што денешните медиуми ја применуваат врз нас. Преку разноразни информации и невистини прават друштвото да биде жртва на сопствените идеи и убедувања. Разочаран човек, западнат во апатија е лесна мета за манипулација од властите.

Нашите мисли едноставно не убиваат нас и нашето опкружување.

Рубикон.мк
Овој материјал не смее да се складира, издава, емитува, препишува и повторно да се дистрибуира во каква било форма, без писмена дозвола од Рубикон.мк. Секој упад и злоупотреба на интернет-страницата на Рубикон е казнив со закон.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ